دوستان عزیز خوشحال می شویم عکس و خاطرات خود را برای ما ارسال نمایید تا در وبلاگ با نام شما قرار گیرد « آخرین بروز رسانی وبلاگ 1392/09/01 »
کلاک كرج
ما آرزوي سلامتي و تندرستي براي شما داريم « آخرین بروز رسانی وبلاگ 1392/09/01 »

کلاک كرج
قالب وبلاگ
نويسندگان
استخاره آنلاین با قرآن کریم

آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان بچه های کلاک و آدرس kalak.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





< !تصاوير تصادفي>
کد رایگان چت روم دنیا

برای نمایش تصاویر گالری كلیك كنید


دریافت كد گالری عكس در وب

اولین باغ گیاهشناسی هوشمند کشور در کرج

اولین باغ گیاهشناسی هوشمند و نمونه کشور در اراضی دولت آباد کرج واقع شده است.
باغ پنج هکتاری گیاه شناسی یا بتونیک که از چند سال پیش به عنوان نماد فضای سبز منطقه کرج شناخته می شد اکنون با اجرای طرح تغییر و توسعه آن در حال تبدیل به یک مکان علمی تحقیقاتی است.
طرح احداث و توسعه این باغ در زمینی به مساحت 50 هکتار آغاز شده و در آینده نزدیک تکمیل خواهد شد.
این باغ گیاهشناسی متعلق به پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع در کرج است.
اولین باغ گیاه شناسی هوشمند کشور در آینده به سامانه های هوشمند الکترونیکی مجهز خواهد شد که در این سامانه ها شناسنامه الکترونیکی برای نهالها ودرختان آن نمایش داده می شود.

[ دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, ] [ 23:38 ] [ حامد آزادواری ]

باغ گلها کرج


باغ گلها در سال 1384 توسط سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری کرج در عرصه ای به وسعت 30 هزار متر مربع بنا شد و در آن بیش از 300 گونه گیاهی از جمله کروپسیس- میخک- ساکولنت- یاس هلندی-ارغوان-پیچ اناری و ... به نمایش گذاشته شده است که بخشهای مختلفی دارد:
( محوطه پرچین های تو در تو (لابیرنت)-

کلکسیون رز-
آمفی تئاتر رو باز-
 قفس پرندگان- آلاچیق-رستوران-کافی شاپ- آبشاروفروش گل و گیاه از دیگر قسمتهای این باغ به شمار می رود
آدرس: کرج - میدان امام حسین- مجتمع تفریحی شهید چمران- باغ گلها
[ دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, ] [ 23:37 ] [ حامد آزادواری ]

پارک پرندگان چهارباغ کرج

پارک پرندگان چهارباغ کرج بزرگترین نمایشگاه پرندگان زینتی و کمیاب در خاورمیانه با دو هزار گونه پرنده نادر از 65 کشور جهان است.
نمایشگاه پرندگان چهارباغ با مساحتی بالغ بر 10 هزار متر مربع (در طبقات) دارای سالنهای سرپوشیده - برکه و جزایر متعدد به عنوان یک مرکز علمی- آموزشی و تفریحی به منظور نگهداری از گونه های نادر و روبه انقراض طراحی و ساخته شده است.
کتابخانه مجهز پرنده شناسی و بزرگترین کلکسیون کبوتران و ماکیان زینتی جهان از جمله بخشهای این پارک است.
آدرس: کرج - اتوبان کرج - خروجی کردان - شهر چهار باغ- نبش گلستان پنجم

[ دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, ] [ 23:37 ] [ حامد آزادواری ]

موزه تندیس فرهنگ و ضرب المثل ها در کرج
موزه ای از تندیس، ماکت و تابلوهای هنر ابداعی ایرانی موسوم به "کارادل" با عنوان تندیس فرهنگ و ضرب المثل ها در کرج به آدرس کرج - بلوار شهید چمران - بعد از تالار تشریفات - (جنب بانک مسکن) - پلاک ٣٢١ - نگارستان دل شکیب از فروردین ١٣٨٩ در در کرج آغاز به کار کرده است.
در این موزه بیش از 120 تابلو ، تندیس و ماکت به زندگی و فرهنگ و آداب و رسوم مردمان ایران قدیم پرداخته است.
این تابلوها با سبک جدید و ابداعی به نام "کارادل" توسط "حبیب الله دل شکیب" به صورت نقش برجسته سه بعدی کار شده است.
شغل های مردم ایران قدیم در کنار اشیای عتیقه و قدیمی مانند فرفره فروش،عکاس دوره گرد، چرخ و فلکهای قدیمی سیار کوچه پس کوچه ها، ماشین دودی، آتشگردان و چراغ لامپا ، یاد ایام قدیم را در ذهن ها مجسم می سازد.
اماکن قدیمی مانند عطاری، حمام عمومی، زورخانه، قهوه خانه و کله پزی سنتی که هرکدام یادآور زنده نگاهداشتن اندیشه و فرهنگ ایرانی است به صورت بسیار زیبا، سه بعدی و ملموس با چشم اندازی خوش آب و رنگ در این موزه در معرض دید عموم قرار داده شده است.
در گوشه ای "لوتی محل" با دستمالی در دست و سبیلهای تاب داده ایستاده و در گوشه ای دیگر شماری از مردان ایرانی با لباسهای محلی می رقصند.
آنسوتر خیمه شب بازی برپاست و سفره هفت سین ایرانی که یکی از مهمترین سمبلهای فرهنگ ایرانی به شمار می رود نیز گسترده است.
این همه تنها گوشه ای از دست ساخته های حبیب الله دل شکیب ساکن کرج است که به گفته خودش دلش می خواهد که تماشاگران آثارش را به خاطره های گذشته های نه چندان دور بازگرداند.
جالب اینجاست که این هنرمند پیش کسوت توانسته ضرب المثل های ایرانی را با هنر ابداعی خویش جان بخشد و به طور مثال با ساختن کوهی از پول و پارو ، ضرب المثل "پول از پارو بالارفتن" را به تصویر کشیده و با زبان هنر بیان کرده است.
و در برخی موارد ضرب المثل ها را به گونه ای به تصویر کشیده که خنده ای نیز بر روی لب تماشاگران می نشاند به طور مثال در یکی از آثار عروسی کور و زشت روی و لنگ در کنار دیگر تصاویر ضرب المثل "دست ننه ام درد نکند با این عروس آوردنش" را بیان می کند و یا در اثری دیگر ضرب المثل "تیر بیارید، تخته بیارید، سکینه خانم می خواد آش بپزه" با چیره دستی فراوان به تصویر کشیده شده است.
بزرگترین تابلوی این موزه نیز تابلویی با عنوان "صلح و صفا" است که "دلشکیب" با صرف دو هزار ساعت وقت، مردم جهان از تمام نژادها و رنگ پوست و تمام پرچم کشورهای جهان را با هنرمندی تمام در اثری زیبا و ماندگار، خلق کرده است.
جالب اینکه دلشکیب گرچه شاعر نیست اما به گفته خودش هنگام ساخت این تابلو شعری به او الهام شده و سروده که آن را به دو زبان فارسی و انگلیسی در پایین تابلویش درج کرده است:
ما اگر سرخ و سفیدیم اگر رنگین پوست
یا به هر شکل به رنگ دگر ، خالق اوست
نزد ما مذهب و آیین ملل محترم است
طالب صلح و صفاییم همگی هستیم دوست
if we are many color or mony shape
if we are tall and little or any type/created by GOD
all people all idea and religion/respectable
but we are all pacifist/we are freind all to geather
ماکت بزرگ میدان نقش جهان اصفهان یکی از دیدنی ترین آثار این موزه به شمار می رود که به عنوان یکی از آثار تاریخی ایران بسیار مورد توجه است.
عروسک و تندیس بزرگ حاجی فیروز چشم هر بیننده ای را به سوی خود جذب می کند و البته بسیاری از بازدید کنندگان از این موزه در کنار حاجی فیروز عکس یادگاری می اندازند!

"حبیب الله دلشکیب" ، این هنرمند چیره دست درباره موزه آثارش ابداعی خود می گوید: از کودکی به دیدن آلبوم عکسهای قدیمی بسیار علاقمند بودم و همیشه می خواستم که عکسها ملموس باشند.
وی افزود: همیشه این فکر را داشتم که با برجسته سازی به آدمها و اشیا اطراف آنها که در این عکسها می دیدم، بعد تازه ای بدهم.
او که بازنشسته شرکت نفت و است، افزود: ابتدا با استفاده مواد گوناگون نظیر چوب، گچ و خمیر برای بعدبخشی به عکسها تلاش کردم اما نتیجه کار رضایت بخش نبود.
این هنرمند 74 ساله (متولد 1314) گفت: با گذشت دو سال با علاقه شدیدی که به این کار داشتم در سال 1366 دست به ابداعی با استفاده از سه عنصر طلق پی وی سی، رنگ و حرارت، زدم که حاصل آن خلق این آثار و برپایی دهها نمایشگاه شد.
اکنون سالهای زیادی از خلق آثار دلشکیب که به گفته وی سبک جدیدی در هنرهای تجسمی و حجم سازی به شمار می رود، گذشته است و خودش هم فکر نمی کرده است که این چنین مورد استقبال قرار گیرد.
او با نرم کردن پی وی سی و سپس حالت دادن و رنگ آمیزی آثار خود، قادر است با دستهای هنرمندانه اش تقریبا همه فضاها، اشیا و آدمهای اطراف خود را شبیه سازی کند.
دل شکیب تاکید کرد: با این همه حمایت دستگاههای ذیربط بسیار کم است و اصلا حمایتی وجود ندارد و همین موزه هم کاملا با هزینه شخصی و با عشق به هنر راه اندازی شده است.
وی گفت: علاوه براین چهار سال دنبال مجوز راه اندازی این موزه بودم که اخیرا مجوز آن صادر شده است و بهتر است از هنرمندان در زمان حیاتشان حمایت و تقدیر شود.
وی از مسوولان ذیربط و خیران هنردوست خواست با خرید ملک روبرویی این موزه ، او را در گسترش موزه خود یاری کنند تا بتواند تمام 350 اثر خود را به نمایش گذارد.
وی افزود: برغم نبود اطلاع رسانی و خبرنداشتن مردم و همچنین مدت زمان اندک راه اندازی این موزه ، استقبال گرمی از این موزه شده است بطوریکه مردم پس از بازدید از این موزه خانواده های خود را در نوبت بعدی می آورند.
او اسم "کارادل" به این آثار را به معنی "کار، ابداع ، دل شکیب" معنا کرد و گفت: به تلاشهایم ادامه خواهم داد تا این هنر اصیل ابداعی ایرانی بتواند به آن سوی مرزها نیز منتقل شود.
وی گفت: هرچند دعوتهای زیادی از خارج از کشور از جمله کانادا و دانمارک برای برپایی نمایشگاه داشته ام اما به دلیل کهولت سن از انجام این کار سر باز زده ام اما بیش از یکصد نمایشگاه در کاخ موزه، دانشگاهها و فرهنگسراهای کشور از این آثار برگزار شده و بیش از یکصد لوح تقدیر از نهادها و مسوولان گوناگون نیز دریافت کرده ام.
دل شکیب دستکم تاکنون 350 اثر از آداب و رسوم مردمان قدیم و مجموعه ضرب المثل های ایرانی را در قالب تابلوهای نقش برجسته سه بعدی خلق کرده و به نمایش گذاشته است.
اینکه نام این آثار کارادل باشد یا هرچیز دیگری مهم نیست، مهم این است که این هنرمند کرجی توانسته است با آثار خود تماشاگران زیادی را جذب کند و هنری ابداع کند که بتواند فرهنگ قدیم ایران را با شیوه ای متفاوت به دنیا معرفی کند.

[ دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, ] [ 23:36 ] [ حامد آزادواری ]

روستای کلوان زیر سایه کهار

قله مرتفع چهار هزار متری کهار که در زبان محلی "کاهار" خوانده می شود در حاشیه جاده
کرج – چالوس، روستایی با طبیعت باشکوه و خیره کننده با قدمت صدها سال زندگی با نام "کلوان" را در دامن پرمهر خویش جای داده است.
صخره ها و سنگهای کوه کهار گویی بر روستای پر هیاهو و زیبای کلوان سایه انداخته اند ومنظره باشکوهی را خلق کرده است

روستای کلوان در میان دو کوه مرتفع "ناز" و "کهار"، شکوفه باغهای گیلاس و سیب،
گلهای وحشی و دو رودخانه خروشان پرآب محصور شده و منظره ای بدیع را در پیش روی
چشمان گسترده است.
روستای کلوان آخرین روستای محله سیرا بخش آسارا کرج ( با پنج روستای اویزر، آیگان،
کلها، لیلستان و کلوان) محسوب می شود و با جمعیت بیش از 200 خانوار و وسعتی بیش از
یک هزار هکتار بالاتر از سایر روستاهای این محله قرار دارد.
زیبایی بی حد و حصر روستای کلوان جمعیت غیربومی زیادی را به سوی خود جذب کرده
است.
این روستا را کلوان نامیده اند چراکه نسبت به روستاهای همجوار خود در محل مرتفع و
بلندتری قرار گرفته و نسبت به آنها حکم کله و راس را دارد و به همین سبب "کلوان" به
معنای بلندی، خوانده شده است.
رودخانه و شکوفه های درختان بلند و گاه قطور گیلاس، گلابی و گردو در این روستا از
جمله جاذبه های کلوان به شمار می رود و وجود دو قله بالای چهار هزار متر کهار و ناز نیز
کوهنوردان زیادی را به سوی خود جذب می کند.
آنچه که بیش از هر چیز دیگری چشم بیننده را در روستای کلوان به سوی خود جذب می کند
وجود دو رودخانه خروشان و فراوانی آب زلال و مواج در این روستا است به طوریکه پنج
روستا آب شرب و کشاورزی خود را از آب روستای کلوان تامین می کنند.
آب شرب روستای کلوان آسارا از چشمه های جاری در ارتفاعات تامین می شود که پس از
روانه شدن به منبع های آب در لوله های آب این روستا جاری می شود و فشار این آب به
حدی زیاد است که مردم روستا ناگزیرند برای جلوگیری از ترکیدگی لوله ها در ساعاتی از 
روز، شیرها را باز بگذارند.

کومه های حقیر، زندگی ساده روستایی، پویایی کشاورزان و دامداران، صدای زمزمه
رودخانه، خش خش برگها و شکوفه ها و عطر نان محلی در روستای کلوان، آدمی را ناگزیر
به تفکری دوباره در مفهوم زندگی می سازد.
زنان روستایی با لباسهایی رنگارنگ اما بسیار ساده مشارکتی پویا در فعالیتهای اقتصادی
خانواده های خود دارند و همگام و همدوش مردان در کشاورزی و دامداری حضوری موثر
دارند.
این زنان با آغاز فصل بهار و تابستان راهی کوههای مرتفع می شوند تا با جمع آوری قارچ و
سبزی های کوهی (از جمله شورک و والک و غزیانه) از این سبزی ها در پخت غذاهای
محلی استفاده کنند.
البته زنان روستایی در فصل پاییز هم به جمع آوری زرشک کوهی مشغولند و از آن بیشتر به
عنوان جایگزین "کشک" استفاده می کنند به این ترتیب که آنان به جای کشک در آش رشته
خود زرشک می ریزند که رنگش را قرمز و طعم آن را ترش می سازد.
هر خانه روستایی دارای یک تنور گلی است که زنان در آن به پخت نان مشغولند و این پختن
نان یک صبح تا ظهر طول می کشد اما نانی که پخته می شود دارای ماندگاری زیادی است و
دورریز ندارد.
زنان روستایی در پایان پختن نانهای نازک لواش به پختن نان فطیر که در گویش محلی
"دستی نان" می گویند، می پردازند.
البته تمام اینها گوشه ای از زحمات زنان روستایی است که با تلاش خستگی ناپذیر خود نقش
عمده ای در امرار معاش خانوارهای روستایی ایفا می کنند.
گردشگرانی که به روستای زیبای کلوان می آیند علاوه بر استفاده از مناظر زیبا و خیره
کننده طبیعت این روستا می توانند از سوغاتی های دلچسب و باارزش این روستا مانند زیله
(نوعی حلوا از پنیر و روغن)، فراورده های لبنی محلی (ماست، پنیر، کره)، میوه های تازه
چیده شده و مرغوب از جمله سیب کلوان و گوجه سبز که در زبان محلی به آن آلوچه می
گویند، سبزی های کوهی (از جمله شورک و والک و غزیانه) ، نان محلی ( که به آن فطیر یا
"دستی نان" می گویند) ، زرشک و قارچ کوهی و گیاهان دارویی ، بهره مند شوند.
صنایع دستی روستای زیبای کلوان از جمله جاجیم و حصیربافی از دیگر سوغات این روستا
به شمار می روند که متاسفانه در حال حاضر صنعت حصیربافی در این روستا از بین رفته
و عده اندکی از روستاییان نیز به بافت جاجیم اشتغال دارند و لازم است مسوولان ذیربط به
احیای این صنایع همت گمارند

روستاییان روستای سرسبز کلوان علاوه بر سوغات و صنایع دستی با کار و اشتغال به
کشاورزی و دامداری ، محصولات متنوعی تولید می کنند که طرفداران زیادی دربین اهالی
منطقه و نیز گردشگران دارد.
وجود رودخانه کرج روستای کلوان را مستعد فعالیتهای گوناگون کشاورزی و منابع طبیعی
ساخته از آن جمله می توان به فعالیت یک مرکز پرورش ماهی قزل در این روستا اشاره کرد
که سالانه بیش از 200 کیلو ماهی پرورشی تولید می کند.
همچنین چهار مرغداری در این روستا فعالیت دارند که سایر روستاهای آسارا مرغ خود را
از این مرغداری ها، تامین می کنند، صنعت زنبورداری به خاطر رویش گلهای فراوان
وحشی و دارویی نیز در روستای کلوان رونق دارد و این زنبورها عسل بسیار خوش طعمی
تولید می کنند.
صنایع کشاورزی و دامداری، صنایع دستی، سوغات ارزشمند و طبیعت خیره کننده روستای
کلوان تنها جاذبه های گردشگری این روستا نیستند بلکه این روستا دارای خانه هایی تاریخی
با قدمت بیش از یک قرن هستند که از چوب و گل ساخته شده اند.
در چوبی با کلون، سقفهای ساخته شده با تنه درخت ، ایوان و کوچکی و سادگی بنا از
ویژگیهای این خانه های قدیمی هستند.
جالب است که در روزگاری نه چندان دور ساکنان قدیمی روستای کلوان برای زیباسازی
نمای ساختمان خود از خاک قرمز چسبنده ای که در منطقه وجود دارد استفاده می کردند.
شاید جای شگفتی باشد که روستای کوچکی در حاشیه جاده کرج – چالوس به تنهایی دارای
این همه جاذبه گردشگری باشد اما جای بسی تاسف است که به رغم تمام این جاذبه ها،
امکانات و زیرساختهای توسعه گردشگری در این روستا فراهم نیست.
درختان سرسبز سربه فلک کشیده، رودخانه پرآب و مواج، بافت سنتی روستایی، آب زلال
چشمه سارها، سرسبزی گسترده و چشم نواز، آب و هوای خنک و دلپذیر، باغهای پربار
میوه و ابهت قله های کهار و ناز بر فراز روستای کلوان، همه و همه گردشگری پررونقی در
این منطقه را درصورت توسعه امکانات گردشگری، نوید می دهد.
بی شک گردشگری روستایی از مهمترین بخشهای صنعت گردشگری به شمار می رود و
استفاده از منابع خدادادی موجود در روستای زیبای کلوان ضمن توسعه این صنعت می تواند
فرصتهای شغلی زیادی را ایجاد کند و نقش مهمی در توسعه پایدار محلی ایفا کند.
علاوه بر این توجه مسوولان ذیربط به گردشگری کم نظیر و زیبای روستای کلوان می تواند
منافع اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و فرهنگی زیادی را برای شهرستان کرج در پی داشته باشد
آدرس روستای کلوان: کیلومتر 45 جاده کرج – چالوس از این نقطه توسط جاده فرعی 9 کیلومتر تا کلوان فاصله است.
 

[ دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, ] [ 23:26 ] [ حامد آزادواری ]

جشنواره لاله ها


جشنواره لاله ها (جشنواره گلهای لاله) یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری کرج به شمار می رود که هرساله در اردیبهشت ماه ( حدودا ششم تا 18اردیبهشت) در کیلومتر 53 جاده کرج - چالوس- روستای گرماب بخش آسارا (نزدیک گچسر) در باغ لاله این روستا برگزار می شود و صدها هزار گردشگر را به سوی خود جذب می کند.
امسال نیز (سال 89) در دوازدهمین جشنواره لاله ها ، 400 هزار شاخه گل لاله از جمله "یوکوهاما" ، "پریمولا"، "ملکه شب" و "سوسنی" در 23 رنگ زیبا و گوناگون در معرض دید عموم قرار داده شده است.
علاوه براین در سال جاری دو نوع گل لاله "تاروت" و "داروین" در شش رنگ بنفش ، ارغوانی، سفید، صورتی، زرد و نارنجی به مجموعه جشنواره لاله ها افزوده شده است.
در این جشنواره، یک میلیون پیاز لاله در 30 واریته داخلی و خارجی ارایه شده است.
در سال 88 ، 490 هزار نفر از این جشنواره دیدار کردند و با اطلاع رسانی های انجام گرفته برنامه ریزی شده تا در سال جاری شمار بیشتری از این جشنواره دیدن کنند.
جشنواره لاله ها که یکی از مهمترین جشنواره های کرج به شمار می رود، همه ساله به منظور توسعه امور باغبانی و ایجاد بستر فرهنگی و زیست محیطی مناسب جهت ارتقای سطح تولید گل و گیاه، ایجاد اشتغال، ترغیب تولیدکنندگان و توسعه صنعت گردشگری در کرج برگزار می‌شود.
بخش آسارا کرج به دلیل وجود رودخانه کرج و آب و هوای مناسب یکی از مناطق مهم در استان تهران برای پرورش گل و گیاه بخصوص گلهای شاخه بریده است.

[ دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, ] [ 23:23 ] [ حامد آزادواری ]

پارک امیرکبیركرج

پارک امیرکبیر واقع در ابتدای مسیر جاده کرج - چالوس به وسعت پنج هزار متر مربع در سال ١٣٧٠ به بهره برداری رسیده است.
 

[ دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, ] [ 23:22 ] [ حامد آزادواری ]

امامزاده ابراهیم کرج گنجینه ای ناشناخته و شگفت انگیز غار کوههای سرخ کرج

سلسله جبال البرز در حاشیه جاده کرج – چالوس در دل غاری در صخره های عظیم الجثه بر فراز قله کوههای سرخ خود ، گنیجنه ای مذهبی و معنوی با چند پدیده شگفت انگیز در کنار چشم انداز بی نظیر طبیعت را پنهان ساخته که گردشگران کمتر با آن آشنا هستند.
تابلویی در کیلومتر 43 جاده کرج – چالوس نصب شده که بر روی آن عبارت "امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) " درج شده و مسیر منشعب از این مکان پس از طی سه کیلومتر از راه فرعی به روستایی زیبا با نام "تکیه سپهسالار" ، منتهی می شود.
روستای تکیه سپهسالار با بامهای شیروانی رنگارنگ از جمله قرمز و نارنجی، درختان بلند و سرسبز گردو، رودخانه ای خروشان و چشم انداز کوهستانی خود منظره ای دیدنی و زیبا را پیش روی چشمان ، نمایان می سازد.
جذابترین چشم انداز این روستا ، گنبد امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) بر فراز قله صخره ای کوههای سرخ این روستا است چنانکه این امامزاده از بلندای کوه بر روستا ، اشراف دارد.
نردبانی آهنی روی کوه نصب شده که مسیر زمانهای دور به امامزاده به شمار می رفته است.
پل چوبی زیبایی روی رودخانه روستا در حقیقت ابتدای مسیر صعود به امامزاده به شمار می رود و زایران باید مسیری صعب العبور و با شیب زیادی به طول 780 متر را در سینه کش کوه طی کنند.
درحال حاضر خاک سست و مسیر دشوار دسترسی به این امامزاده به گونه ای است که افراد سالمند نمی توانند از آن عبور کنند اما جالب است که هرچند زایران با دشواری زیاد و تنها با عشق به اهل بیت این مسیر را طی می کنند اما ساکنان روستا از پیر و جوان به راحتی در طول روز چندین بار در این مسیر تردد می کنند.
نکته جالب در طول مسیر رنگ قرمز خاک و صخره های این کوه است که به همین خاطر این کوه را "کوه سرخ علی اکبر" می نامند.
ابتدای محوطه آستان امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) ، شماری از شهدای گلگون کفن به خاک سپرده شده اند.
پس از مزار شهدا یک زائرسرا برای ارایه خدمات رفاهی و اقامتی به مسافران وجود دارد که مورد استفاده زایران قرار می گیرد.
اما یکی از ویژگیهای جالب امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) این است که گنبد این امامزاده برخلاف سایر اماکن مذهبی روی ضریح قرار ندارد و به خاطر اینکه امامزاده داخل غار و دربافت کوهستانی قرار دارد، گنبد آن چند متر آنطرفتر از خود بنای امامزاده قرار گرفته است.
این گنبد آجری دارای چهار دریچه است که در محوطه ای بالکن مانند شبیه لژ قرار گرفته و زایران در کنار این گنبد و از فراز حصار آجری این لژ، منظره زیبای دوردست پایین دامنه کوه را به نظاره می نشینند.
در پشت بنای امامزاده ، محفظه ای کوچک و دود اندود روی دیوار صخره ای کوه برای ادای نذر زایران و روشن کردن شمع نصب شده که خلوتگه معنوی بسیاری از دلهای حاجتمند و عاشق اهل بیت (ع) به شمار می رود.

اما از دیدنی های جالب این امامزاده این است که در محوطه پشت آستان مقدس آن، صخره ای دو تکه به ارتفاع تقریبی 10 متر قرار دارد که هر 30 ثانیه یکبار دو قطره آب به موازات هم از آن به پایین می چکد.
این صخره به نام "صخره آب چکان" معروف است و برخی از ساکنان براین باورند که این صخره برای شهادت این امامزاده ، اشک می ریزد.
جای شگفتی است هنوز منبعی برای این آب پیدا نشده است چراکه فضای اطراف صخره ها خالی است و هیچگونه یخ ویا برفی هم روی صخره های آن دیده نمی شود.
از این روست که برخی ساکنان و زایران نیت کرده و زیر این صخره می ایستند تا قطره آب به سرشان بریزد و معتقدند این آب شفابخش و مراد دهنده است.
بنای امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) در داخل کوه ساخته شده و فضایی بسیار معنوی و شورانگیز دارد.
به محض ورود به داخل بنای این امامزاده ، با فضایی ساده روبرو می شویم ، در گوشه ای از دیوار ، دری چوبی منقشی توجه را به سوی خود جلب می کند.
روی این در چوبی با هنرمندی این عبارات نقش بسته است:
"وقف نمودم یک جام در را مشهدی رضی
از برای آستانه حضرت سپهسالار 1/3/32
عمل صناعت شعار استاد صفرعلی نساجی در سنه 1322"
شگفت آورترین دیدنی امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) در بارگاه و محل ضریح این امامزاده مشاهده می شود چراکه اول آنکه این ضریح داخل غار قرار دارد و سقف آن صخره کوه است و جالبتر آنکه زایران به محض قدم گذاشتن به فضای کوچک این بارگاه با سرمای غیرقابل توصیف و باد یخی روبرو می شوند.
برودت این فضا به حدی است که بهتر است زایران هنگام ورود به این فضا لباس گرم همراه خود داشته باشند.
ضریح مطهر اصلی این امامزاده چوبی است که در حال حاضر ضریح فلزی مشبک آهنی برروی آن نصب شده و رنگ سبز این ضریح در کنار پارچه ای سبز رنگ که روی ضریح انداخته شده، جلوه ملکوتی آن را صدچندان ساخته و موجد آرامش دل و جان است.
در کنار این ضریح غار کوچکتری از بارگاه ملکوتی منشعب شده که در حقیقت منبع سرمای این بارگاه نیز هست.
چشمه آبی از این غار جاری است که معروف به "آب مراد" است و اکنون دهانه این غار کوچک توسط منبع آبی بسته شده تا زایران به راحتی از این آب گوارا که بطور طبیعی بسیار خنک هم هست ، استفاده کنند.

انتهای این غار کوچک پیدا نیست اما گفته می شود این غار به غاریخ مراد واقع در منطقه آزادبر گچسر کرج می رسد.
دریچه ای مستطیل شکل بالای این غار کوچک نیز وجود دارد که به شکل کولر است و به طور طبیعی باد سردی از آن به داخل محوطه بارگاه ملکوتی امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) ، می وزد.
همه این شگفتیها در کنار بارگاه ملکوتی امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) حال و هوایی خاص را بر این مکان مقدس حاکم ساخته و حس نزدیکی به خدا به واسطه قرار گرفتن در بلندای کوه و دیدن این همه شگفتی ، بیشتر در این مکان ملکوتی حس می شود.
زایران زیادی برای ادای نذر و برآورده شدن حاجتهای خود به این امامزاده متوسل شده اند و از عنایات و کرامات این امامزاده ، بهره وافر برده اند.
اما نسب این امامزاده بزرگوار به حضرت علی (ع) می رسد، رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرج می گوید: در کتاب "بحر النساب" نام این امامزاده ، "ابراهیم بن برهان الدین بن محد بن حسین بن اصغر بن علی بن ابیطالب" ، آورده شده که به نام "سپهسالار" مشهور شده است.
"رحمان مخاطب" افزود: امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) همراه امامزاده داوود (ع) با لشکری به زیارت امام رضا(ع) می رفتند که سپاهشان در "الموت اشکور گیلان" شکست خورده و سپاه متواری می شود.
امامزاده داوود (ع) در کوههای تهران به شهادت می رسند و امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) در آسارا به غاری پناه می برند که در همان محل به شهادت می رسند و ضریح مطهر این امامزاده درست در محل شهادتشان نصب شده است.
وی درباره قدمت بنا نیز می گوید: داوود میرزا و حسین میرزا از نوادگان مظفرالدین شاه نذری می کنند و چون حاجتشان برآورده می شود بنای فعلی امامزاده و متعلقات آن را برپا می کنند.
مخاطب افزود: 10 در چوب منبت کاری شده بسیار ارزشمند در این امامزاده مطهر وجود داشته اما اوایل انقلاب شخصی با معرفی خود به عنوان نماینده اوقاف این درها را تحویل گرفته و به جای نامعلومی منتقل کرده است.
امامزاده ابراهیم سپهسالار (ع) علاوه بر قداست معنوی خود دارای ظرفیت گردشگری فراوانی نیز هست که باید برای توسعه آن کوشید.
اما مسیر دشوار این امامزاده از مهمترین دلایل توسعه نیافتن گردشگری این منطقه به شمار می رود که در حال حاضر کارگران با دشواری بسیار و ساعتها کار و تلاش در صخره های کوه سرخ در تلاشند تا مسیر دسترسی به این امامزاده را مهیا سازند.
پیمانکار طرح ساخت مسیر دسترسی به امامزاده ابراهیم سپهسالار می گوید: در این طرح قرار است مسیر سست کوهستانی تسطیح شده و سرتاسر راه به پلکان ، سایه بان و چراغ مجهز شود.
"محمد تربتی" افزود: کف این مسیر با بتون آرمه عیار 300 پوشیده می شود و این مسیر در مجموع به سه هزار متر مکعب سنگ نیاز دارد.
در حال حاضر کار دشوار تسطیح این مسیر با انفجارهای آرام و با احتیاط در حال اجرا است.
درطول مسیر نیز محل ساخت رستوران ، استراحتگاه و ... نیز پیش بینی شده است.
این طرح در دو مرحله با اعتبار یک میلیارد تومان در حال اجراست و انتظار می رود هزینه بیشتری صرف آن شود چراکه درنظر است هتل 60 اتاق سه ستاره ای نیز در طول مسیر ساخته شود.
این طرح که از پاییز سال گذشته با مشارکت سازمان اوقاف تهران و شرکت "ارتباطات سازان عصر فردا" آغاز شده باید تا پاییز آماده شود.
به هرحال روستای تکیه سپهسالار با داشتن شرایط خارق العاده و مطلوب طبیعی در کنار داشتن یک امامزاده مطهر می تواند به یکی از مهمترین قطبهای گردشگری منطقه تبدیل شود.
گردشگری مذهبی یکی از مهمترین اشکال گردشگری ایرانیان به شمار می رود که ریشه در باورها و ایمان آنان دارد.
گردشگری مذهبی در کنار گردشگری روستایی و طبیعت از بهترین گونه های گردشگری مطلوب به شمار می رود که توسعه آن منافع زیادی برای توسعه روستا و منطقه درپی دارد.
 

[ دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, ] [ 23:17 ] [ حامد آزادواری ]
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 8 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

لطفا جهت تكميل اطلاعات و اخبار هاي گذشه كلاك و نگهداري آنها با ما تماس بگيريد
موضوعات وب
< !آب و هوای کلاک >
آرشيو مطالب
امکانات وب
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 10
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 29
بازدید ماه : 220
بازدید کل : 15044
تعداد مطالب : 61
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

تبادل لینک

خرید بک لینک