دوستان عزیز خوشحال می شویم عکس و خاطرات خود را برای ما ارسال نمایید تا در وبلاگ با نام شما قرار گیرد « آخرین بروز رسانی وبلاگ 1392/09/01 »
کلاک كرج
ما آرزوي سلامتي و تندرستي براي شما داريم « آخرین بروز رسانی وبلاگ 1392/09/01 »

کلاک كرج
قالب وبلاگ
نويسندگان
استخاره آنلاین با قرآن کریم

آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان بچه های کلاک و آدرس kalak.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





< !تصاوير تصادفي>
کد رایگان چت روم دنیا

برای نمایش تصاویر گالری كلیك كنید


دریافت كد گالری عكس در وب

روستای حسنکدر جاذبه ای پنهان در جاده کرج - چالوس

 

در میان همه زیبایی های وصف ناپذیر این جاده، آنگاه که به حدود کیلومتر 60 این جاده می رسیم تابلویی به چشم می خورد که روی آن نوشته شده "حسنکدر" ، البته این تابلو فقط یک نشانی است و به هیچ وجه نمی تواند گویای آنچه که از آن به عنوان "بهشت پنهان" نام می برند، باشد.
آری، حسنکدر روستایی است در حاشیه جاده کرج - چالوس که سرشار از جاذبه های کم نظیر طبیعی، مذهبی و تاریخی است که گردشگران کمتر از آن خبر دارند.
آب و هوای دلپذیر، منظره های چشم نواز، چشمه سارها و سرسبزی روستای حسنکدر تنها گوشه ای از دیدنی های این روستای زیبا به شمار می رود اما شاید از امامزاده حسن روستای حسنکدر بتوان به عنوان یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری این منطقه نام برد.
وجود امامزاده حسن (ع) از نوادگان امام موسی کاظم (ع) در این روستا هرساله زائران و گردشگران زیادی را به سوی خود جذب می کند.
دهیار روستای حسنکدر می گوید: هرچند بنای کنونی این امامزاده، جدید است اما به خاطر قدمت بیش از 300 ساله این امامزاده (مربوط به دوران صفوی) در فهرست آثار ملی و تاریخی به ثبت رسیده است.
"مهدی سالارکیا" افزود: این امامزاده دارای گنبدی کلاه خودی شکل با پوشش شیروانی است و از شبستان آن به عنوان مسجد استفاه می شود.
محبوبیت این امامزاده تا آنجاست که حتی نام روستا از این امامزاده عاریه گرفته شده و چون روستا در دره واقع شده و امامزاده حسن (ع) نیز آن را متبرک ساخته به نام روستای حسنکدر خوانده می شود.
وجود این امامزاده در روستا موجب شده تا آیینهای مذهبی خاص از جمله عاشورا و عزاداری امام حسین (ع) در روستاهای اطراف به مرکزیت این روستا انجام شود و روزانه از 20 تا یکصد گردشگر برای دیدن، به این روستا می آیند. امامزاده حسن (ع) روستای حسنکدر ابتدا بدون ضریح بود و خیران منطقه با صرف دو میلیون تومان، ساخت ضریح آن را به هنرمندان اصفهانی سفارش داده و حدود هشت سال پیش ضریح آن همراه جمعیت کثیری از زایران و دوستداران اهل بیت از اصفهان به این روستا آورده شد.
امامزاده حسن (ع) که علاوه بر قداست معنوی و مذهبی دارای ارزش تاریخی نیز هست از دیگر آثار تاریخی روستای حسنکدر می توان به بقایای دهکده تاریخی "ویا" در کنار این روستا اشاره کرد.
دهیار روستای حسنکدر آسارا کرج درباره این دهکده تاریخی گفت: ساکنان قدیمی ده "ویا" بیش از سه هزار سال در ارتفاعات پنج هزار متری کوه "کرچان" زندگی می کردند و به تدریج به خاطر سرما و برف به روستای "حسنکدر" که در دره واقع شده بود، کوچ کردند.
سالارکیا افزود: روستای "ویا" در گذر زمان تخریب شد و اکنون زمینهای مربوط به روستای ویا تبدیل به زمین کشاورزی شده و برخی آثار قدیمی نیز در آنجا مشهود است.
آثار تاریخی در کنار جاذبه های طبیعی، منظره بدیعی پیش روی همگان گشوده و چشمه های زلال و گوارای طبیعی آب معدنی روستای حسنکدر موقعیت بسیار مناسبی برای گردشگری منطقه فراهم ساخته است.

این روستا دارای حدود 15 چشمه است که سلامت آب آنها مورد تایید وزارت بهداشت نیز قرار گرفته است. به منظور توسعه صنعت گردشگری در منطقه و افزایش بنیه اقتصادی روستا در نظر است از این چشمه ها بهره برداری شود، به طور مثال اکنون اقداماتی برای بهره برداری از چشمه "درندک" روستای حسنکدر انجام گرفته و 80 درصد کارهای مقدماتی آن انجام شده است.
در صورت بهره برداری از این چشمه های فرصتهای شغلی زیادی برای روستاییان ایجاد می شود به طور نمونه با بهره برداری از چشمه "درندک" دست کم 35 فرصت شغلی ایجاد می شود.
آبهای معدنی روستای حسنکدر دارای خواص دارویی بالایی از جمله رفع سنگ کلیه است و این آبها ، آب گازدار با طعم تلخ و شیرین است که با تماس به کناره های چشمه، رنگ سنگهای پیرامون خود را زرد کرده و منظره جالبی پدید آورده که نمونه این چشمه ها در جهان تنها در فرانسه دیده شده که از آن بهره های فراوان برده اند اما هنوز این چشمه در بخش آسارا ناشناخته باقی مانده است.
خواص دارویی آبهای معدنی روستای حسنکدر چنان نافع است که خواص آن در کتابی نیز منتشر شده است.
"چاخان چشمه" واقع در سرپیچ محل ورودی روستای حسنکدر یکی از دیدنی ترین چشمه های آب معدنی این روستا است چراکه همواره به خاطر آب فراوان خود مورد توجه بوده و گفته می شود این چشمه هرگز خشک نشده است.
در کنار جاذبه های گردشگری و مذهبی روستای حسنکدر گفته می شود که این روستا بیشترین و بهترین امکانات روستایی را در جاده کرج - چالوس به خود اختصاص داده است.
این روستا به لحاظ آسفالت و جدول کشی معابر، آبادترین و منظم ترین روستای جاده کرج - چالوس به شمار می رود.
همچنین این روستا برخلاف بسیاری از روستاهای جاده کرج - چالوس دارای آب آشامیدنی مجزا و لوله کشی آب است که از ارتفاعات پنج هزارمتری تامین می شود.
روستاییان آب شرب خود را از دو منبع مجزای آب تامین کرده و تصفیه خانه این روستا نیز به زودی به بهره برداری می رسد.
تلاش شده نمای ساختمانهای این روستا نیز در خور یک روستای گردشگری باشد و برای زیباسازی نمای ساختمانها از سنگ قرمزی که به وفور در معدن این روستا وجود دارد، استفاده می شود.
باری، وجود امامزاده حسن (ع)، چشمه های آب معدنی فراوان و چشم انداز طبیعی خارق العاده در کنار وجود معدن سنگ قرمز ، روستای حسنکدر را مستعد تبدیل شدن به یک روستا با موقعیت ویژه گردشگری و اقتصادی کرده است.
روستای حسنکدر یکی از 56 روستای بخش آسارا کرج با جمعیتی بالغ بر یک هزار نفر در حاشیه جاده کرج - چالوس به نشانی کرج – جاده کرج، چالوس – کیلومتر 60 – بعد از باغ لاله ها - روستای حسنکدر، واقع شده است.

[ دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, ] [ 23:12 ] [ حامد آزادواری ]

پارک چمران کرج

پارک چمران کرج به وسعت 37 هکتار بزرگترین و زیباترین پارک حاشیه رودخانه با درختهای سرسبز و انبوه خود منظره جنگلهای باشکوه را در ذهن تداعی می کند. این پارک دارای محوطه بازی ، باغ گلها و همچنین مجموعه سینما تئاتر ارشاد کرج است.

[ دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, ] [ 23:10 ] [ حامد آزادواری ]

نمایشگاه صنایع دستی کرج در کاروانسرای شاه عباسی کرج

نمایشگاه صنایع دستی در کاروانسرای شاه عباسی کرج تقریبا هرساله در این شهرستان برگزار می شود و به تدریج جزء یکی از جاذبه های گردشگری کرج درآمده است.
در خرداد ٨٩ نیز درهای کاروانسرای تاریخی شاه عباسی کرج پس از یکسال و اندی به مناسبت برپایی نمایشگاه صنایع دستی بار دیگر به روی مردم گشوده شد و این بار شهروندان با تغییرات چشمگیری هم در برپایی نمایشگاه و هم در سیمای ظاهری بنا روبرو شدند.


بسیاری از چشم اندازهای بنای تاریخی کاروانسرای شاه عباسی که پیش از این یا در حال تعمیر بود و یا مثل آب نمای میان حیاط کاروانسرا ، مدتها می شد که از آن استفاده ای نمی شد، ظاهری مناسب و زیبا یافته است.
ماکت زیبای نمای کلی کاروانسرای شاه عباسی کاروانسرا که به تعبیری از آن به عنوان قلب 400 ساله کرج یاد می شود ، در زیرگذر طاق کاروانسرا قرار داده شده، توجه و حس زیباشناسانه بسیاری از دیدارکنندگان را بر می انگیزد.
فواره آب نما در میان حوضچه میانی حیاط کاروانسرا، طراواتی بهاری و فضایی دلنشین در میان صنایع دستی به نمایش گذاشته شده، ایجاد کرده است.
اما تفاوتی که نمایشگاه صنایع دستی امسال با سالهای گذشته دارد و بازدیدکنندگان به وضوح متوجه آن می شوند افزایش و گستردگی محصولات صنایع دستی است.
همیشه در نهایت 20 هنرمند در نمایشگاه صنایع دستی این اداره شرکت می کردند اما امسال 46 هنرمند شرکت دارند، علاو ه بر این در سالهای گذشته تنها یک سالن به نمایش صنایع دستی اختصاص داشت اما در سال جاری دو سالن و اغلب حجره های کاروانسرای تاریخی شاه عباسی، میزبان صنایع دستی کرج است.
سراجی، منبت، معرق، انواع ساز از جمله چنگ، نقاشی ایرانی و گلیم از جمله آثار به نمایش در آمده در این نمایشگاه به شمار می روند.
و مثل همیشه تابلوهای تجسمی هنر ابداعی هنرمند کرجی با عنوان "کارادل" اثر "حبیب الله دلشکیب" که با تردستی فراوان فرهنگ و آیین قدیم تاریخ ایران را خلق کرده زینت بخش نمایشگاه صنایع دستی است.
این تابلوها تنها هنر ابداعی هنرمندان کرجی به شمار نمی رود، چه اینکه زیورآلاتی مرکب از دو هنر منبت و معرق با هنرمندی ظریفی توسط " لیلا اصلی" خلق شده که طرفداران زیادی در نمایشگاه صنایع دستی دارد.
لیلا اصلی، سازنده این زیورآلات می گوید: چون آثار منبت و معرق بسیار گران است این زیورآلات را طراحی کردم تا هنر ایرانی با قیمتی مناسب وارد خانه ها شود و مردم بیش از پیش با این هنر آشنا شوند.
مجسمه هایی با لباسهای تاریخی، ملی، محلی و سنتی که ترکیبی از فرهنگ و هنر را در معرض دید عموم قرار داده از دیگر جاذبه های نمایشگاه صنایع دستی کرج به شمار می رود
یکی از بازدیدکنندگان از این نمایشگاه به ایرنا گفت: این مجسمه ها می تواند الهام بخش ساخت عروسکهای ایرانی با ایده و ساخت ایران باشد و صنایع دستی ایران در این زمینه در صورت حمایت، قابلیت صادرات فراوانی به کشورهای جهان را داراست.

[ دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, ] [ 23:7 ] [ حامد آزادواری ]

بزرگترین شهر بازی مسقف، طبقاتی و مدرن کشور در کرج

بزرگترین شهربازی طبقاتی و مدرن کشور به نام "بازینو"‌در ملارد کرج واقع شده است.
این شهربازی در هشت طبقه و برای تمام گروههای سنی روزانه ظرفیت پذیرش چهار هزار نفر را دارا است.
آدرس:‌ کرج - ملارد - جاده ملارد - روبروی شهرداری ملارد

[ دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, ] [ 23:4 ] [ حامد آزادواری ]

درختان تاریخی کرج روستای هم جا

درخت تاریخی روستای همه جا کرج با قدمتی چند صد ساله و قطر 10 متر، قابلیت ثبت در آثار طبیعی کشور را داراست.
این درخت تاریخی، کهنسال، قطور و قدیمی در ارتفاعات این روستا در میان اهالی به نام درخت "آقادار" مشهور شده است.
درختی به همین نام در روستای ولایت رود که یکی دیگر از روستاهای بخش آسارا کرج به شمار می رود، وجود دارد.
این درخت تاریخی، کهنسال، تنومند، زیبا و پرابهت که حتی به نظر می رسد هزاران سال قدمت داشته باشد از نوع درخت "اورس" در ضلع شمالی روستای "همه جا" واقع شده است.
این درخت که همچنان سرسبز است می تواند به عنوان نماد گردشگری طبیعی و تاریخی این روستا مطرح شده و در فهرست آثار طبیعی کشور نیز به ثبت برسد.
پیش از این دو درخت کهن تاریخی در کنار یکدیگر در این روستا وجود داشتند که یکی از آنها در آتش سوخت و درخت "آقادار" نیز از وسط شکاف برداشته که نیاز به حفاظت کارشناسان منابع طبیعی دارد.این درخت استراحتگاه دامداران منطقه است و آنان به دلیل کهنسالی درخت و احترامی که مردم این منطقه برای طبیعت قائلند هیچ آسیبی به این درخت نمی رسانند و به آن دست نمی زنند.
اورس گونه‌ای سرو است که در مناطق کوهستانی می‌رویدو بیشتر در رشته کوه‌های البرز یافت می‌شود، این درخت از جمله درختان حفاظت شده به شمار می‌آید که قطع آن ممنوع است.
روستای همه جا بخش آسارا کرج در کیلومتر 50 جاده کرج - چالوس واقع شده است.

[ دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, ] [ 23:0 ] [ حامد آزادواری ]

گويش مردم كلاك

گويش مردم كلاك از همانند تمامي مردم قديم كرج و محله هاي قديمي تمامن به يك لهجه

زيبا بوده و اين لهجه و گويش بنا به شباهت مردماني كه در جاده چالوس زندگي ميكنند

بسيار نزديك بوده و تفاوتهاي بسيار اندكي دارند .

 

در صدد اين هستيم تا جاي ممكن لغت نامه اي در وبلاگمان ارائه دهيم

[ دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, ] [ 20:13 ] [ حامد آزادواری ]

موقعیت جغرافیایی

کلاک منطقه ای در سمت شمال شرق شهرستان کرج واقع شده است . این منطقخه از سمت غرب به پل قدیمی کرج ئو آابدی های خلج آباد و کلاک نو و از سمت جنوب به منطقه سرحد آباد از شمال به کوههای دشته و در نهایت ازسمت شرق به به مناطق گرمدره و کوهک و وردآورد محدود می باشد . در حقیقت کلاک اولین منطقه است که محل زندگی اقوامی بوده است . بعدها با ازدیاد جمعیت آنها مناطق دیگری مانند سرجوب ، حصار ، سرحدآباد ، و قصبچه کرج را به وجود آورده است . و در اصل روستای کلاک بالا ،سر منشأ به وجود آورنده شهرستان کرج می باشد .

این منطقه کوهستانی و خوش آب هوا در گذشته چشمه های متعددی داشته است اما در حال حاضر فقط یکی دو چشمه آن باقی مانده است .

[ دو شنبه 26 دی 1390برچسب:, ] [ 20:26 ] [ حامد آزادواری ]

تکیه اعظم کلاک

مکانی قدیمی بر فراز کوهی در کلاک بالا قرار دارد که اکنون آن را با نام تکیه ی حبیب ابن مظاهر می شناسند مکانی مقدسی برای ساکنان قبلی و فعلی منطقه کلاک بوده است. قدمت آن به طور کامل مشخص نیست اما قدیمیها از پدران خود شنیده اند که پدرانشان آنجا را به یاد دارند. در این مکان مقدس سالهاست که در دهه محرم مراسم تعزیه اجرا می گردد. در همین مکان نیز امامزاده ای معروف نیز وجود دارد که به امامزاده تقی معروف است و به صورت نوری در شکاف کوه ظاهر شده است . مردم منطقه به آن اعتقاد زیادی دارند و معجزات و کرامات زیادی از آن دیده اند. اکنون متولی این امامزاده آقای محمد اسکندری از بومیهای منطقه است.

[ دو شنبه 26 دی 1390برچسب:, ] [ 20:19 ] [ حامد آزادواری ]
صفحه قبل 1 1 2 3 4 5 ... 8 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

لطفا جهت تكميل اطلاعات و اخبار هاي گذشه كلاك و نگهداري آنها با ما تماس بگيريد
موضوعات وب
< !آب و هوای کلاک >
آرشيو مطالب
امکانات وب
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 83
بازدید دیروز : 28
بازدید هفته : 202
بازدید ماه : 384
بازدید کل : 15432
تعداد مطالب : 61
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

تبادل لینک

خرید بک لینک